Perustulo kehitysyhteistyössä

Kansainvälisen solidaarisuustyön vuonna 2013 toteutettu viestintähanke nostaa esiin perustulon mahdollisuudet kehitysmaissa.

Hankkeen tarkoituksena on tuoda esille eri kehitysmaissa tehtyjä perustulokokeiluja ja synnyttää keskustelua siitä, miten perustuloa voisi käyttää kehitysyhteistyön instrumenttina. Keskeisenä tavoitteena on tutkia ja koota yhteen globaalissa Etelässä tehtyjä hankkeita ja kokeiluja, joissa köyhille ihmisille on annettu vastikkeetonta rahaa. Tällaisia hankkeita, kokeiluja ja ohjelmia löytyy eri muodoissa ainakin Intiasta, Namibiasta ja Brasiliasta.

Lue lisää aiheesta:

Hankkeessa järjestetään Suomessa kansainvälinen seminaari perustulokokemuksista eri kehitysmaissa (Intia, Brasilia, Namibia) sekä tuotetaan tutkimusraportti, joka julkaistaan verkossa, ja lyhyitä animaatiovideoita aiheesta saavuttamaan suurempia yleisöjä sosiaalisen median kautta.

Hankkeen viestinä on analysoida perustulon mahdollisuuksia kehitysyhteistyön instrumenttina, herättää keskustelua siitä, miten Suomi voisi hyödyntää perustuloa kehitysyhteistyössään sekä tuoda keskusteluun tutkittua tietoa kehitysmaissa tehdyistä perustulokokeiluista ja niistä saaduista kokemuksista.

Viestintähanke kytkeytyy jo nyt käytävään keskusteluun perustulosta, toimeentulosta, sosiaalipolitiikan uusista suunnista ja globaalista nuorisotyöttömyydestä syntyvistä ongelmista. Kyse on myös kehitysyhteistyön ja kehityspolitiikan tulevaisuuden kehityssuunnista. Tarvitaan uusia instrumentteja sekä koeteltua ja tutkittua tietoa niiden vaikutuksista.

<

Tue toimintaamme lahjoittamalla

Ryhdy kuukausilahjoittajaksi