Tietoa meistä

Kansainvälinen solidaarisuustyö ry (Kv-solid) on vasemmistolaista kehitysyhteistyötä, kehitysviestintää sekä solidaarisuuskampanjoita toteuttava järjestö. Teemme solidaarisuustyötä yhdessä kansanliikkeiden kanssa sekä kansojen itsemääräämisoikeuden edistämiseksi. Pyrimme myös aktiivisesti haastamaan ja politisoimaan kehitysapujärjestelmää sekä toimimaan uudenlaisen ja oikeudenmukaisen kansainvälisen talousjärjestelmän puolesta.

Viime vuosina olemme pitäneet esillä Länsi-Saharan tilannetta sekä olemme tehneet uusia avauksia kehitysalan keskusteluun solidaarisuustalouden ja perustulon kautta. Vuonna 2015 Kv-solidilla on käynnissä Länsi-Saharan tulevaisuuden tekijät -kehitysyhteistyöhanke.

Kv-solid on Vasemmistoliiton, Vasemmistonuorten, Suomen Demokratian Pioneerien Liiton sekä Yleisen Lehtimiesliiton yhteinen järjestö, joka on perustettu vuonna 1985. Järjestö toimi aluksi aktiivisesti, minkä jälkeen se eli jonkin aikaa hiljaiseloa. Toiminta on käynnistetty uudelleen 2010-luvulla.

Kansainvälistä solidaarisuustoimintaa on vuosien varrella tehty esimerkiksi useiden kehitysmaiden kansallisten vapautusliikkeiden tukemiseksi. Jäsenten lahjoituksilla on tehty useita projekteja, joista yksi esimerkki on “Väiskin pumppu”, joka oli pääkaupunkiseutulaisen työmiehen ideoima kampanja. Projektin avulla rakennettiin Namibiaan puhdasta vettä tuottavia kaivoja.

Pressikuvat

no images were found

Lataa logopaketti

Kv-solidin toiminta on avointa kaikille kiinnostuneille!

Ota yhteyttä

Kansainvälinen solidaarisuustyö ry

Hämeentie 29

00500 Helsinki

info@kvsolidaarisuustyo.fi

 

Laura Kumpuniemi

Koordinaattori

p. 041 727 5000

laura@kvsolidaarisuustyo.fi

Kansainvälinen solidaarisuustyö ry:n hallitus

Puheenjohtaja Anna Peltoniemi (info@kvsolidaarisuustyo.fi).

Hallituksen muita jäseniä ovat vuonna 2015:

Helena Hangaslahti, Laura Tuominen, Timo Byman, Marianna Siltala, Anna Autio, Tuomas Korkalainen, Perttu Iso-Markku, Teppo Eskelinen sekä Leena Faurie.